Porakaivon pesu, puhdistus ja huolto

Sisiliskot, sammakot, etanat, käärmeet, hiiret, myyrät, linnut …. jos et halua tällaisia vieraita juomaveteesi suojaa porakaivosi kunnolla ja anna meidän Lamminranta Oy:ssa huolehtia sen puhtaudesta. 

Porakaivojen puhdistus kerralla puhdasta jälkeä paineilmalla

Ongelmat kaivovedessä ovat usein näkymättömiä, mutta eivät mauttomia tai hajuttomia. Suojaamattomaan porakaivoon kuolleet eläimet, likaiset valumavedet, kaivoon liuenneet mineraalit ja muut epäpuhtaudet saastuttavat kaivoveden monesti huomaamatta ja vähitellen. 

Suomessa arvioidaan olevan noin 120 000 porakaivoa, joista jopa useissa kymmenissä tuhansissa on ongelmia. Arviomme mukaan suojaamattomista porakaivoissa jopa 30%:ssa on kuolleita eläimiä kaivovedessä. Monissa vanhemmissa porakaivoissa kaivon suuaukko on jätetty avoimeksi, jolloin uteliaat eläimet pääsevät sisään ja niiden ruumiit jäävät kaivoveteen liukenemaan. Tällaisessa tilanteessa kutsumattomasta vieraasta ei pääse eroon kuin perusteellisella kaivon puhdistuksella. 

Jos epäilet että kaivosi vedessä on ongelmia, kaivoasi ei ole huollettu yli kymmeneen vuoteen tai sen suuaukkoa ei ole suojattu oikein, ota silloin kiireesti yhteyttä meihin. Porakaivon vedessä olevat epäpuhtaudet aiheuttavat monenlaisia terveyshaittoja, joista haju ja makuhaitat ovat pienimmästä päästä.

Tarjoamme kokonaisvaltaisen porakaivon puhdistuksen ja porakaivopumpun huollon kaivoon kuin kaivoon kokeneen ammattilaisen tekemänä.  Perinteisen vesipesun sijasta puhdistamme porakaivot paineilmaa hyväksikäyttäen. Toisin kun usein tehoton vesipesu, paineilma todella puhdistaa kaivon ja poistaa pinttyneetkin epäpuhtaudet kokonaisuudessaan. Meidän käyntimme jäljiltä voit olla varma että kaivosi on puhdas ja vetesi jälleen kirkasta ja raikasta.

Normaali suorittamamme porakaivon täyshuolto sisältää mm. seuraavat työvaiheet, kaivosta riippuen:

  • porakaivon yleiskunnon kartoitus
  • pumppujärjestelmän ja painesäiliön kunnon kartoitus
  • pumppulaitteiston nosto ja takaisin asennus
  • kaivon täydellinen puhdistus
  • porakaivon desifiointi

 

Porakaivon huollon yhteydessä puhdistamme ja tarkistamme myös porakaivopumppunne. Mikäli pumppu kaipaa vaihtoa, meiltä löytyy Suomen laajin varasto huippulaadukkaita Grundfosin -pumppuja. Merkkivalmistajan pumppu kestää käyttöä, säilyy toimivana ja takaa puhtaan käyttöveden saannin vuosikymmenestä toiseen. 

Normaali porakaivon huolto kestää noin 4 tuntia. Hankalissa tapauksissa joissa lika on pinttynyt kaivon desinfiointi voi vaatia enemmän aikaa. Myös tilanteissa joissa maa-ainesta on kertynyt runsaasti syvälle kaivoon puhdistus voi viedä tavallista kauemmin.

Puhdistusautomme pitkä letku yltää hyvin jokaiseen kaivoon, joten ei tarvitse pelätä että automme sotkee pihanurmen tai istutukset. 

Huoltosopimus huolehdimme puolestasi porakaivosi kokonaisvaltaisesta kunnossapidosta

Porakaivon puhtaan veden laaduntakeena on säännöllisesti suoritettu, ammattilaisten tekemä huolto. Kun teet kanssamme huoltosopimuksen porakaivostasi, me huolehdimme sen puhtaudesta kokonaisvaltaisesti. Huollamme kaivosi haluamallasi huoltovälillä ja varmistamme että kaikki toimii niin kuin pitääkin. 

Huoltosopimuksen tekemällä sinun ei tarvitse uhrata yhtäkään ajatusta porakaivosi huollolle, vaan meidän kokeneet asentajamme pitävät huolen että kaivosi vesi pysyy kirkkaana ja puhtaana vuodesta toiseen. Ota yhteyttä ja kysy lisää huoltosopimuksestamme!

Porakaivopumput laadukas pumppu kestää käytössä vuosikymmenestä toiseen

Lamminranta Oy:n asiantuntijat huoltavat satoja porakaivoja joka vuosi. Normaalin huollon yhteydessä kannattaa tarkistaa myös pumpun kunto. Kun vaihdon aika tulee, Lamminranta Oy suosittelee laadukasta ja pitkäikäistä Grundfos -pumppua. Investointi kunnon pumppuun kannattaa, sillä merkkituotteen ollessa kyseessä luotettavuus, kestävyys ja takuu ovat aina kunnossa.

Lamminranta Oy:n asentajilta saat luotettavan tiedon kaivosi pumpun kunnosta ja tarvittaessa edullisen tarjouksen uudesta pumpusta ja sen asentamisesta - niin vanhaan kuin uuteenkin kaivoon.