Puhtaita kaivoja jo vuosikymmenten kokemuksella

Tiesitkö että luulo porakaivojen hyvästä suojauksesta ja huoltovapaudesta on väärä?

Suomessa arvioidaan olevan noin 120 000 porakaivoa, joista jopa useissa kymmenissä tuhansissa on ongelmia. Arviomme mukaan suojaamattomista porakaivoissa jopa 30%:ssa on kuolleita eläimiä kaivovedessä. Monissa vanhemmissa porakaivoissa kaivon suuaukko on jätetty avoimeksi, jolloin uteliaat eläimet pääsevät sisään ja niiden ruumiit jäävät kaivoveteen liukenemaan. Tällaisessa tilanteessa kutsumattomasta vieraasta ei pääse eroon kuin perusteellisella kaivon puhdistuksella. 

Jos epäilet että kaivosi vedessä on ongelmia, kaivoasi ei ole huollettu yli kymmeneen vuoteen tai sen suuaukkoa ei ole suojattu oikein, ota silloin kiireesti yhteyttä meihin. Porakaivon vedessä olevat epäpuhtaudet aiheuttavat monenlaisia terveyshaittoja, joista haju ja makuhaitat ovat pienimmästä päästä.

 Tutustu tästä lisää perusteelliseen porakaivojen puhdistuspalveluumme ja ota yhteyttä

Tiesitkö että meillä on enemmän kokemusta porakaivojen puhdistuksesta kuin kellään muulla Suomessa?

Me puhdistamme ja huollamme vuosittain 500-1000 porakaivoa asiakkaillemme. Meidän työntekijämme ovat niitä, jotka pyydetään apuun kun muilta konstit loppuvat. Meille mikään paikka ei ole liian vaikea puhdistukselle, eivätkä meidän työmiehiltämme konstit ihan heti lopu kesken kaivojen kanssa. Meidän jäljiltämme porakaivosi on niin puhdas, kuin se ylipäätään voi olla. 

Tiesitkö että teemme puhtaita kaivoja jo vuosikymmenten kokemuksella?

Yrityksemme pohjoiskarjalaiset juuret ylettyvät aina 1960-luvulle asti. Yksi alan pioneereista Suomessa, Raimo Vaittinen perusti Karjalan Kaivorakenteen jo yli 50 -vuotta sitten. Karjalan kaivorakenteen toiminta siirrettiin Lamminranta Oy:n alaisuuteen 1990-luvulla jolloin toimintaa alettiin laajentamaan myös Etelä- ja Länsi-Suomen alueelle. 2000-luvulla toimintamme on keskittynyt pitkälti olemassa olevien kaivojen puhdistuksiin, sekä uusien kaivojen putki- ja pumppu asennuksiin.

Nykyisellään, kiitos yksilöllisen paineilmaa hyväksikäyttävän puhdistusmenetelmän, Lamminranta Oy puhdistaa vuosittain satoja porakaivoja ympäri maata. Lisäksi kehittämästämme puhdistusinnovaatiosta ollaan kiinnostuneita kansainvälisellä tasolla asti. 

Voimme ylpeänä sanoa että meiltä löytyvät tällä hetkellä paitsi maan osaavimmat asentajat, myös edistyksellisin porakaivojen puhdistustekniikka. Tehokkuutensa lisäksi käyttämämme paineilma tekniikka on myös ympäristöystävällinen, säästäessään vesipesussa runsaasti kuluvaa vettä. 

Tiesitkö että käyttämämme kaivojen puhdistusmenetelmä on ainutlaatuinen Euroopassa?

Porakaivojen puhdistamiseen käytetään yleensä vesipesua, joka tarkoittaa että kaivo huuhdotaan suurella määrällä vettä. Käytännössä tämä tarkoittaa samaa kuin yrittäisit pestä uima-allasta laskemalla sinne lisää vettä. Kaivoon pinttyneet epäpuhtaudet ja syvällä oleva maa-aines sekä  kuolleet eläimet eivät tällä menetelmällä kaivosta tule ulos. Me Lamminranta Oy:ssa käytämme ainutlaatuista puhdistusmenetelmää, jossa kaivo puhdistetaan paineilmaa käyttäen. Itse kehittämämme puhdistusautot saavat paineilmalla irrotettua pinttyneetkin kaivon epäpuhtaudet ja kaikki kaivoon kuulumattomat ainesosat saadaan poistettua sieltä tehokkaasti. Paineilma tekee kerralla puhdasta ja sen jälkeen kaivosi vesi on jälleen kirkasta, raikasta ja turvallista käytettäväksi.

Tiesitkö miksi kannattaa valita laadukas merkkivalmistajan pumppu porakaivoosi?

Porakaivon huollon yhteydessä puhdistamme ja tarkistamme myös porakaivopumppunne. Mikäli pumppu kaipaa vaihtoa, meiltä löytyy Suomen laajin varasto huippulaadukkaita Grundfosin -pumppuja. Merkkivalmistajan pumppu kestää käyttöä, säilyy toimivana ja takaa puhtaan käyttöveden saannin vuosikymmenestä toiseen. Asentajillamme on satojen porakaivojen ja sitä myötä pumppujen kokemus. Tähän ammattiosaamiseen perustuen he suosittelevatkin Grundfosin laadukkaita pumppuja, jotka palvelevat luotettavasti kaivossa kuin kaivossa.